Væddeløbssporten er, ligesom Unibets Euro-side, en sport med store penge i. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en industri, som, når man tæller alle aktiviteter, med omsætter for milliardbeløb. Sportens ubetingede stjerner er selvfølgelig væddeløbshestene. Uden dem, ja så var der heller ikke nogen sport. Og netop hestene er ufatteligt mange penge værd. En lovende væddeløbshest af god afstamning kan nemt sælges for flere millioner allerede som åring. Det vil sige inden den overhovedet nogensinde har sat så meget som en hov på en væddeløbsbane. Det er altså rigtigt mange penge, som de folk, der ejer væddeløbsheste har investeret i dem. Det er derfor også utroligt vigtigt, at ejerne har de værdifulde heste ordentligt forsikret således, at de er sikret bedst muligt mod økonomiske tab, hvis der skulle gå hen og ske en ulykke.
Væddeløb – en sport med mange risici
Væddeløb er uden tvivl en af de grene inden for hestesporten, som er forbundet med langt de fleste risici. Dette gør sig gældende for både heste samt jockeys. En væddeløbshest kan, når den er i løb, nemt ramme hastigheder på over 60 kilometer i timen. Faktisk er væddeløbshesten, Winning Brew blevet målt til at løbe med en hastighed på intet mindre end 70,76 kilometer i timen. Dette skete på Penn National Race Course i Pennsylvania, USA den fjortende maj 2008. Disse meget høje hastigheder, som hestene bevæger sig med, gør naturligvis, at der er en meget større risiko for at komme ud for et uheld eller pådrage sig en skade – end hvad der er tilfældet ved andre ridesportsdiscipliner. Derudover, så er gennemsnitslevealderen for en væddeløbshest kun over 5 år, hvorimod almindelige rideheste kan forventes at leve langt op i deres tyvere. Grunden hertil er selvfølgelig, at væddeløb er meget fysisk hårdt for hestene. De mest almindelige skader, som gør væddeløbsheste enten uanvendelige eller af med livet er som følger:
- Seneskader
- Slidgigt
- Hjerteproblemer
- Knoglefrakturer
- Lungeemboli
Ejer man en væddeløbshest, er det derfor ikke bare en klog beslutning, men faktisk en basal nødvendighed at have denne godt forsikret, hvis man ikke vil risikere økonomiske tab.
Sådan forsikrer du din væddeløbshest
Har du nu taget beslutningen om, at få din væddeløbshest forsikret, så lad mig først og fremmest lykønske dig med, at du nu har taget det første vigtige skridt i mod at sikre din investering bedst muligt. Men hvordan skal du helt praktisk forholde dig? Der er i dag mange forskellige udbydere af forsikringer til heste på markedet, og det kan let føles som en jungle. Så lad mig hjælpe dig lidt på vej. Det du skal kigge efter er et forsikringsselskab, som vil forsikre din hest mod både død og uanvendelighed. Dette er meget vigtigt, da du let kan risikere, at din hest kommer ud for en ulykke eller en sygdom, som ikke tager livet af den, men i stedet gør den ubrugelig på væddeløbsbanen. Det er tit slidgigt eller seneskader, som er den store synder her. Når du har fundet et forsikringsselskab, som tilbyder den forsikring, du vil have, så er resten af processen meget enkel. Du skal udfylde forsikringspapirer, og i den forbindelse får du også brug for en dyrlægeattest. Dyrlægeattesten skal du bruge for at bevise overfor forsikringsselskabet, at hesten på det tidspunkt, du tegnede forsikringen, var helt sund og rask. Der kan i den forbindelse også være krav om at vedlægge røntgenbilleder af alle fire ben, samt nakke og ryg. Når du har udfyldt disse papirer, sender du dem ind til forsikringsselskabet, og du vil herefter hurtigt modtage din police.
Hvis du køber en væddeløbshest kan det være at den allerede er forsikret hos sin tidligere ejer. Er dette tilfældet, så kan du i mange tilfælde søge om, at overtage den gamle forsikringspolice på hesten. Du behøver så ikke at bruge penge på en ny dyrlægeattest, nye røntgenbilleder og så videre. Du skal dog være opmærksom på, at det alligevel kan blive nødvendigt med et besøg af dyrlægen såfremt du ønsker, at forsikre hesten for en højere sum end den allerede er forsikret for.