Tamhesten, også bare kendt som en hest, høre til i hestefamilien sammen med æsler og zebraer. Der findes op mod hundred forskellige hesteracer, nogen minder mere om hinanden end andre, og for det utrænede øje kan det være svært at kende forskel.

I Danmark er nogen af de mest populære heste den danske varmblods hest, men også shetlændere og araber racerne er vældig populære i Danmark. Her er et overblik over- og lidt information om nogle af de meste populære heste.

Araber

En fuldblodsaraber kommer som navnet antyder fra de arabiske lande, hvor den er en efterkommer af Beduinerne racen.

En Araber kan nemt genkendes fordi de har færre lændehvirvler og halehvirvler end en normal hest, og derfor føres halen og hovedet højere oppe, hvilket gør den nemt kan genkendes.

Arabere racen er generelt en elegant og yndig hest med lette bevægelse. Den er specielt god i lang distance ridning, og er rigtig populær inden for lang distance discipliner.

Dansk Varmblods

Den danske varmblods er en hest der originalt stammer fra Danmark, og derfor også er vældig populær i Danmark, men den er også blevet populær i hele verden.

Racen blev lavet ved at krydse populære europæiske hingster og hopper racer.

En Dansk varmblods hest er rigtig klog og nem at træne, derfor bliver den brugt rigtig meget indenfor dressur og springning.

Den findes i mange forskellige farver med aftegn, og det kan generelt være svært at se forskellen på denne race hvis man ikke har erfaring med den.

Fjordhesten

En renavlede hest der originalt stammer fra Norge, men har været rigtig populær i Danmark siden starten af den 20. århundred.

Fjordhesten er en rigtig behagelig hest at ride og blev tidligere brugt som en kørehest. Hesten bruges for det meste til privat redning udenfor konkurrence, selvom der er mesterskaber i fjordheste.

Hesten kan nemt genkendes fordi den ofte kommer i fem farver, gul, grå, gulblak, ulsblak og rødgul. Ligeledes er hesten forholdsvis lille, og betragtes ofte som en pony selvom den faktisk er en småhest.

Islandsk hest

Den Islandske hest stammer fra Island hvor vikingerne importeret den tilbage i det tiende århundred.

Det kolde klima på Island har gjort at hesten har udviklet sig til en mindre kompakt race der kan modstå det meste vind og vejr.

Denne race har tidligere blevet brugt til landbrug og i minerne hvor den var populær på grund af dens hårdhed samt kompakte størrelse.

Den Islandske hest har faktisk en lavere stangmål end fjordhesten, men bliver alligevel betragtet som en hest, og er den mindste race der betragtes som en hest.

Det specielle ved den Islandske hest er at det er en 5-gængere eftersom den behersker 5 gangarter, hvilket meget få racer gør.

Mustang

En race som faktisk stammer fra Spanien, men har udviklet sig til den hest den er i dag efter at Conquistadorerne bragte dem med til America tilbage i det 16. århundred.

I dag er de bedre kendt som de vilde heste fra Amerika der er hårdføre og nøjsom.

Der har historisk set været rigtig mange Mustangs i USA, men i 1950’erne blev der flere og flere landmænd i USA, og mindre og mindre plads til de vilde heste, det betød at i 1970’erne var hestene jagtet af landmænd fordi de spiste deres afgrøder, og derfor er heste racen i dag en beskyttet dyreart i USA.

En Mustang er en hest som er nem at ride fordi den er rolig og har en stor indlæringsevne.

Det var blot en kort beskrivelse af nogle af de mest fascinerende heste racer, som har udviklet sig over flere hundred år til i dag at være den hest de er.